Elektrik panolarının içeriği proje tipine ve projenin boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir. Elektrik panolarında yer alan elemanlar arasında aktif ve reaktif güç sayacı, kontaktörler, kondansatörler, baralar, röleler, sigortalar, kesiciler, kontrol ve komuta düğmeleri gibi ekipmanlar yer almaktadır.
Elektrik panolarının üretim malzemesi, kullanım amacı ve kullanım tipine bağlı olarak farklı türleri bulunmaktadır.
Sac panolar, levha halindeki demir çelikten üretilen panolardır. Yalıtkan malzemelerden üretilen panolar ise polyester türü yalıtkan malzemelerle üretilmektedir. Dahili ve harici çeşitleri mevcuttur. Pano seçimlerinde fiziksel özellikteki en önemli detaylardan biri IP koruma sınıfıdır. Panonun yer alacağı ortama uygun koruma sınıfında pano seçilmesi gerekmektedir.
Sac panolar ile polyester panolar arasındaki farklar dış ortam şartlarıyla alakalıdır. Polyester panolar boya ve bakım gerektirmemektedir. Rutubet, toz ve darbe gibi çevresel faktörlerden bu panolar etkilenmemektedir. Olumsuz hava şartları ve mekanik darbe ihtimali bulunan ortamlarda polyester panolar tercih edilmektedir.
Harici tipi panolar açık havada kullanılabilecek panolardır. Diğer pano çeşitlerine göre dış hava şartlarına karşı daha dayanıklıdır. IP olarak belirlenmiş koruma sınıfları da son derece yüksektir. Duvar tipi panolar çoklu elektriksel ihtiyaçları bir arada barındıran panolardır. Sayaçlar dağıtım ve kompanzasyon panosu gibi bütün ihtiyaçları blok halinde karşılayabilmektedir.
Dikili tip panolar kaynak ihtiyacı hissedilmeden vidalar ve contalar ile monte edilebilmektedir. Her ortama uygun olan bu panolar dolap şeklinde ince ve uzun görünümlüdür. Otomasyon sistemleri ve enerji ile aydınlatmalarda dikili tip panolar tercih edilmektedir.
Elektrik kaynağının bina içerisinden dağıtılmasını sağlayan panolar dağıtım panolarıdır. Nötr bağlantıları, toprak kaçağı ve binaya ya da ticari konuta elektrik akımının iletilebilmesini sağlamak için gerekli ara kablo elemanlarını içermektedir.
Aydınlatma panoları büyük yapılarda tercih edilebilmektedir. Aydınlatmayı tek başına pano olarak kurmak büyük sistemler için avantaj sağlamaktadır. Ayrıca aydınlatma panoları gruplandırma sistemi için de gereklidir.
İnşaat halindeki binalar ve tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanabilmesi için şantiye panoları kullanılmaktadır. Bu panoların içerisinde KAKR, sayaç, priz ve sigorta gibi elemanlar yer almaktadır. Elektrik sisteminin işleyişi ve işletmesi için kullanılan panolar kumanda panolarıdır. Bu panoların içerisinde anahtarlar, ölçü aletleri, sayaçlar ve ekipmanları koruyan elemanlar yer almaktadır.